RuseConf

RuseConf е безплатна техническа конференция, част от IT Турнето – пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Поредното издание на събитието се организира с подкрепата на Русенски университет „Ангел Кънчев“.

16 Декември 2017

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Зала Сименс на Русенски университет „Ангел Кънчев“ (зала 2Г.204).

Програма

  1. Откриване
  2. Quantum computing algorithmsДеян Михайлов
  3. Specification by ExampleАдриан Митев
  4. 100% coverage with CodeceptionИвелин Павлов
  5. Обяд
  6. Decentralized Applications with Ethereum and IPFSЕмил Стоянов
  7. Varnish CacheВихрен Ганев
  8. Containers internals (or how are they implemented)Николай Борисов
  9. Закриване

Лектори

Thumb image

Деян Михайлов

Деян Михайлов е докторант по теоретична физика в Кеймбриджкия Университет и работи в сферата на квантовите компютри. Интересите му са насочени към използването на квантови алгоритми за програмиране на изкуствен интелект.

Thumb image

Адриан Митев

Адриан е софтуерен архитект и full-stack разработчик. Занимава се с програмиране от над 15 години. Основните му интереси са насочени към писане на качествен код, софтуерни архитектури, Microservices и DevOps. Преподава уеб програмиране в магистърския курс на Русенския университет.

Thumb image

Ивелин Павлов

Ивелин е софтуерен инженер, изцяло погълнат от уеб технологиите. Занимава се с програмиране от 10 години, през които работи с повечето комерсиални уеб технологии. Набляга на практичните решения като изчистена архитектура, качествен и тестван код, автоматизация и допринасянето към софтуера с отворен код който ползва.

Thumb image

Емил Стоянов

Емил е софтуерен инженер с интерес в областта на софтуерните архитектури. От около две години се занимава с проектиране и разработка на децентрализирани системи с Ethеreum блокчейн, за което и ще разкаже на аудиторията на тази конференция. Емил е съосновател на студио за разработка на специализирани софтуерни системи Forschung-Direkt, както и е съосновател на Recheck - първата фирма в България с блокчейн-базиран продукт. Води дисциплината "Software Design Patterns" в магистърския курс на катедра КСТ в Русенски Университет.

Thumb image

Вихрен Ганев

Вихрен е в IT средите от 2009г. Работи активно в 1ForFit и се грижи балансът между бизнес изискванията и разработката на софтуер да не се нарушава.

Thumb image

Николай Борисов

Николай е системен инженер, с интерес в областта на операционните системи, компютърни архитектури и изобщо всичко свързано с границата между хардуер и софтуер. В последните години професионалният му опит е изключително свързан с разработването на Linux ядрото, Понастоящем усилията му са фокусирани върху разработката и подобряването на BTRFS файловата система, като част от екипа на SUSE Labs.

After Party

Station Hall
Русе, Пристанищна 22

Записвания

Архив

Контакти:
Екип