RuseConf

RuseConf е безплатна техническа конференция, част от IT Турнето – пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Поредното издание на събитието се организира с подкрепата на Русенски университет „Ангел Кънчев“.

24 Ноември 2018

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Зала 2.101 на Русенски университет „Ангел Кънчев“

Програма

  1. HTTP/3 and QUICМариян Маринов
  2. Дигитален маркетинг за програмистиВихрен Ганев
  3. обяд
  4. BTRFS overviewНиколай Борисов
  5. Running a coding academy in the balkansРадослав Георгиевпрезентация
  6. Create your own furniture with FreeCad+PythonНиколай Мариновпрезентация
  7. VR Environment за “NASA Space Apps 2018”Николай Маринов, Стефан Димитров Стефанов
  8. Lightning Talks

Лектори

Thumb image

Мариян Маринов

Marian is a system administrator by heart. He is working with Linux for more then 20 years. Currently he is Head of DevOps at Web Hosting Canada. He is a big fan of FOSS and regularly speaks at different FOSS conferences around the world. Marian also helps with the organization of OpenFest - Bulgaria's biggest FOSS conferences. In his spare time he teaches Linux system administration and Network security courses in Sofia University and SoftUni.

Thumb image

Вихрен Ганев

Вихрен е в IT средите от 2009г. Работи активно в 1ForFit и се грижи балансът между бизнес изискванията и разработката на софтуер да не се нарушава.

Thumb image

Николай Борисов

Николай е системен инженер, с интерес в областта на операционните системи, компютърни архитектури и изобщо всичко свързано с границата между хардуер и софтуер. В последните години професионалният му опит е изключително свързан с разработването на Linux ядрото, Понастоящем усилията му са фокусирани върху разработката и подобряването на BTRFS файловата система, като част от екипа на SUSE Labs.

Thumb image

Радослав Георгиев

Радо, по-известен като РадоРадо, е предприемач-програмист (това е като warrior-mage), който се интересува от всичко свързано с технологии, разработка на софтуер, преподаване, автоматизиране и подобряване на образованието. Организатор на HackFMI - ежесеместърен хакатон във ФМИ (София), където млади и надъхани студенти и ученици, заменят комфорт и сън в името на създаване на софтуерни продукти, в рамките на 3 дни. В свободното си време се занимава с езици за функционално програмиране.

Николай Маринов

"Студент в РУ “ Ангел Кънчев “ - трети курс. CG Artist към Velocity Ventures "

Thumb image

Николай Маринов

Software developer with 14 years of experience in the field of Linux servers development using C and C++.

Стефан Димитров Стефанов

Занимавам се с програмиране, предимно 3D проекти, с C++ и/или Unreal Engine 4.

Записвания

Идеи и препоръки

Архив

Контакти:
Екип