RuseConf

RuseConf е безплатна техническа конференция, част от IT Турнето – пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Поредното издание на събитието се организира с подкрепата на Русенски университет „Ангел Кънчев“.

17 Октомври 2015

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Русенски университет "Ангел Кънчев", 2 корпус, зала 2.101

Програма

 1. Кафе
 2. Откриваневидео
 3. Разработка на софтуер чрез употреба на виртуални машиниВихрен Ганевпрезентация
 4. Managing Technical DebtАдриан Митеввидео
 5. Как да работим с англичаниПетър Събеввидеопрезентация
 6. Обяд
 7. ORM технологии за ефективна работа с бази данниСветлин Наковвидеопрезентация
 8. Advanced SQL QueriesСтефан Вартоломееввидео
 9. Кафе и разговори
 10. Силата на един процентГеорги Димитроввидео
 11. Lightning talksвидео
 12. Закриваневидео

Лектори

Thumb image

Вихрен Ганев

Вихрен е запален уеб програмист и дипломиран специалист по електронен бизнес. Startup ентусиаст, който подпомага IT средата в Русе, водейки курсове по уеб програмиране и развивайки споделеното работно място Startup Factory. Сред интересите му са програмиране, бази от данни, оптимизации, виртуализация. Голяма част от професионалния си опит натрупва в Komfo, а негово кунг-фу са скриптовите езици като PHP и JavaScript.

Thumb image

Адриан Митев

Адриан е софтуерен архитект и full-stack разработчик. Занимава се с програмиране от над 15 години. Основните му интереси са насочени към писане на качествен код, софтуерни архитектури, Microservices и DevOps. Преподава уеб програмиране в магистърския курс на Русенския университет.

Thumb image

Петър Събев

Когато за първи път се среща с Правец-8 и Karateka, Петър решава, че иска да си направи собствена компютърна игра. Започва да се занимава усилено с програмиране, информатика, участва в десетки състезания и конкурси, като печели и бронзов медал на Балканиадата по информатика. Учил е в МГ "Баба Тонка", Русе, Пловдивски университет и Русенски университет, като в момента е докторант там. 26 години след първата си среща с компютър, Петър е мениджър по качеството на софтуера и има дългогодишен опит в компании от цял свят с различна дейност: застраховане, финанси, недвижими имоти, предотвратяване на банкови измами, "умни домове", мобилни приложения, криптографски решения и др.

Thumb image

Светлин Наков

Светлин вдъхновява хиляди млади хора да се захванат с програмиране и технологии. Вече над 20 години се занимава с програмиране, а от 12 години насам обучава софтуерни инженери. Мечтата му е да направи България Силициевата долина на Европа. Напоследък се е вдъхновил по блокчейн технологиите и обучава блокчейн инженери от цял свят.

Thumb image

Стефан Вартоломеев

Стеф е програмист, скочил в света на startup-ите. Виси пред компютъра по цял ден и твърди, че върши работа. Като истински компютърен романтик, обича да коди вечер само на светлина от монитора. През светлите части на денонощието е CTO във Futurist Labs, а в почивните дни помага за провеждането на различни ИТ конференции.

Thumb image

Георги Димитров

Георги е запален .NET програмист, но и с опит в Java технологиите. Главен негов интерес в програмирането представлява качественият код, а извън него - колоезденето, преподаването, баскетбола и компютърните игри. Води собствени C# курсове в МГ "Баба Тонка" и Русенски университет. Лекцията "Силата на един процент" ще разгледа как да повишим качеството на проектите си като подражаваме на постижението на английският отбор на "Tour de France".

Снимки

Thumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb image
Виж всички снимки

After Party

Кръстникът
ул. Студентска 7
от 18:30 часа

Записвания

Архив

Контакти:
Екип