RuseConf

RuseConf е безплатна техническа конференция, част от IT Турнето – пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Поредното издание на събитието се организира с подкрепата на Русенски университет „Ангел Кънчев“.

24 Септември 2022

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Зала 2.101 на Русенски университет „Ангел Кънчев“

Програма

 1. Кафе
 2. Откриване
 3. Работилница по електроника "Тинузавър" за деца от 8 до 18 години
 4. Building a CI/CD System with GitHub ActionsСветлин Наков
 5. AWS Cloud and DevOps Engineer - demystifiedТодор Тодоров
 6. HashiCorp Nomad: Orchestration Made EasyВихрен Ганев
 7. Обяд
 8. State of JavaScript tooling in 2022Александър Кондов
 9. Tailwind - a utility-first CSS framework for rapid UI developmentДаяна Илиева
 10. Почивка
 11. Софтуерни приложения за управление на производствени процесиКамен Кръстев
 12. Да изтестваш за 60 секундиПетър Събев
 13. Lightning talks (6 slots)
 14. Закриване
 15. Афтър парти - Кръстникът
 16. Афтър-афтър парти

Спонсори

Златни

1ForFit

Сребърни

Beetroot


HackSoft

MentorMate

Партньори

Dev Craft

С медийната подкрепа на

Dev.bg

Лектори

Thumb image

Светлин Наков

Светлин Наков е вдъхновител на хиляди млади хора по пътя им към професията "софтуерен инженер". Той има 20-годишен опит като софтуерен инженер, ръководител на софтуерни и ИТ проекти, преподавател по информационни технологии, програмиране и разработка на софтуер, ИТ консултант, предприемач и разработчик на уеб, мобилни, настолни и сървърни приложения. Автор е на 15 книги по програмиране и технологии. Мечтата му е да направи България силициевата долина на Европа. Личен сайт: https://nakov.com.

Thumb image

Тодор Тодоров

AWS ентусиаст, член на AWS User Group Bulgaria, както и част от AWS Community Builders програмата на Amazon Web Services. Тодор е с интереси в областта на проектирането и изграждането на облачни решения, Infrastructure As Code, CI/CD, контейнери и DevOps методологии. Успешно сертифициран като AWS Certified Solution Architect Associate, AWS Certified SysOps Administrator, AWS Certified Developer и последно, но не и по значение AWS Security Specialty Certified. Притежава акредитация като Scrum Fundamentals Certified и също така сертификати за Certified Azure Administrator Associate и Certified Kubernetes Application Developer.

Thumb image

Вихрен Ганев

Вихрен е в IT средите от 2009г. Работи активно в 1ForFit и се грижи балансът между бизнес изискванията и разработката на софтуер да не се нарушава.

Thumb image

Александър Кондов

Александър Кондов е главен инженер в News UK, автор на две технически книги и пенсиониран Dungeon Master.

Thumb image

Даяна Илиева

Currently working as a frontend developer (for closely 2 years). Graduated Software University a few years back. In my spare time I like reading about better ways to optimize sites, different tools that can make your live easier as a developer.

Thumb image

Камен Кръстев

Ентусиаст на тема роботи и вярващ в развитието на Русе чрез разработването на продукти и услуги с висока добавена стойност. Завършил е РУ „Ангел Кънчев“ със специалност Електроника. Притежава над десет години опит в сферата на промишлената автоматизация, роботизация, системите за събиране на данни и изграждането на нестандартно производствено оборудване. Постоянно търси по-добри технически решения и нови подходи.

Thumb image

Петър Събев

Петър Събев се занимава с програмиране още от 9-годишен, бил е част от националния отбор по информатика, а от 2005 г. насам голямата му страст е тестването на софтуер. Минал е по цялата кариерна стълба от Junior QA до CEO на собствена консултантска компания, говорил е на редица конференции в България, Нидерландия, Русия, Италия, Литва и Сърбия, а и самият той е съорганизатор на вякои от най-големите ИТ събития у нас. Доктор по информатика в Русенски университет, женен, с две деца, пет лаптопа, котка и 80-литров бойлер!

Записвания

Архив

Контакти:
Екип