RuseConf

RuseConf е безплатна техническа конференция, част от IT Турнето – пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Поредното издание на събитието се организира с подкрепата на Русенски университет „Ангел Кънчев“.

17 Октомври 2015

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Русенски университет "Ангел Кънчев", 2 корпус, зала 2.101

Програма

  1. Кафе
  2. Откриваневидео
  3. Разработка на софтуер чрез употреба на виртуални машиниВихрен Ганевпрезентация
  4. Managing Technical DebtАдриан Митеввидео
  5. Как да работим с англичаниПетър Събеввидеопрезентация
  6. Обяд
  7. ORM технологии за ефективна работа с бази данниСветлин Наковвидеопрезентация
  8. Advanced SQL QueriesСтефан Вартоломееввидео
  9. Кафе и разговори
  10. Силата на един процентГеорги Димитроввидео
  11. Lightning talksвидео
  12. Закриваневидео

Лектори

Thumb image

Вихрен Ганев

Вихрен е в IT средите от 2009г. Работи активно в 1ForFit и се грижи балансът между бизнес изискванията и разработката на софтуер да не се нарушава.

Thumb image

Адриан Митев

Адриан е софтуерен архитект и full-stack разработчик. Занимава се с програмиране от над 15 години. Основните му интереси са насочени към писане на качествен код, софтуерни архитектури, Microservices и DevOps. Преподава уеб програмиране в магистърския курс на Русенския университет.

Thumb image

Петър Събев

Петър Събев се занимава с програмиране още от 9-годишен, бил е част от националния отбор по информатика, а от 2005 г. насам голямата му страст е тестването на софтуер. Минал е по цялата кариерна стълба от Junior QA до CEO на собствена консултантска компания, говорил е на редица конференции в България, Нидерландия, Русия, Италия, Литва и Сърбия, а и самият той е съорганизатор на вякои от най-големите ИТ събития у нас. Доктор по информатика в Русенски университет, женен, с две деца, пет лаптопа, котка и 80-литров бойлер!

Thumb image

Светлин Наков

Светлин Наков е вдъхновител на хиляди млади хора по пътя им към професията "софтуерен инженер". Той има 20-годишен опит като софтуерен инженер, ръководител на софтуерни и ИТ проекти, преподавател по информационни технологии, програмиране и разработка на софтуер, ИТ консултант, предприемач и разработчик на уеб, мобилни, настолни и сървърни приложения. Автор е на 15 книги по програмиране и технологии. Мечтата му е да направи България силициевата долина на Европа. Личен сайт: https://nakov.com.

Thumb image

Стефан Вартоломеев

Стеф е програмист, скочил в света на startup-ите. Виси пред компютъра по цял ден и твърди, че върши работа. Като истински компютърен романтик, обича да коди вечер само на светлина от монитора. През светлите части на денонощието е CTO във Futurist Labs, а в почивните дни помага за провеждането на различни ИТ конференции.

Thumb image

Георги Димитров

Георги е запален .NET програмист, но и с опит в Java технологиите. Главен негов интерес в програмирането представлява качественият код, а извън него - колоезденето, преподаването, баскетбола и компютърните игри. Води собствени C# курсове в МГ "Баба Тонка" и Русенски университет. Лекцията "Силата на един процент" ще разгледа как да повишим качеството на проектите си като подражаваме на постижението на английският отбор на "Tour de France".

Снимки

Thumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb imageThumb image
Виж всички снимки

After Party

Кръстникът
ул. Студентска 7
от 18:30 часа

Записвания

Архив

Контакти:
Екип