RuseConf

RuseConf е безплатна техническа конференция, част от IT Турнето – пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Поредното издание на събитието се организира с подкрепата на Русенски университет „Ангел Кънчев“.

04 Октомври 2014

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Русенски университет "Ангел Кънчев", 2 корпус, зала 2.101

Програма

  1. Кафе
  2. Откриваневидео
  3. Математика чрез програмиране: ПодходътРадослав Георгиеввидеопрезентация
  4. Как работи ИнтернетБоян Кросноввидео
  5. High-availability with PacemakerМариян Мариноввидео
  6. Обяд
  7. Advanced GitСтефан Къневвидео
  8. Configuration Management and Deployment with AnsibleИван Димитроввидео
  9. Scala - the Good, the Bad and the Very UglyБожидар Божановвидеопрезентация
  10. Кафе пауза
  11. 3D светът в компютърните технологииРумен Русеввидео
  12. Как да създадем съвършен екип с несъвършени хораПетър Събеввидеопрезентация
  13. Lightning talksвидео
  14. Закриваневидео

Лектори

Thumb image

Радослав Георгиев

Радо, по-известен като РадоРадо, е предприемач-програмист (това е като warrior-mage), който се интересува от всичко свързано с технологии, разработка на софтуер, преподаване, автоматизиране и подобряване на образованието. Организатор на HackFMI - ежесеместърен хакатон във ФМИ (София), където млади и надъхани студенти и ученици, заменят комфорт и сън в името на създаване на софтуерни продукти, в рамките на 3 дни. В свободното си време се занимава с езици за функционално програмиране.

Thumb image

Боян Кроснов

Собственик на Правец 82 (1987). Състезател - BOI, IOI. CCIE. Живял и работил в 5 държави. Съосновател на StorPool. Силни страни: Мрежи, x86 неща, datacenter неща, разпределени архитектури, мениджмънт на софтуерни продукти и предприемачество. Текуща изследователска дейност: екзотични системи и програмни езици, статии и лекции на тема съхранение на данни и стартъпи. Поведение на твърди дискове и SSD, оценяване на производителността на системи.

Thumb image

Мариян Маринов

Marian is a system administrator by heart. He is working with Linux for more then 20 years. Currently he is Head of DevOps at Web Hosting Canada. He is a big fan of FOSS and regularly speaks at different FOSS conferences around the world. Marian also helps with the organization of OpenFest - Bulgaria's biggest FOSS conferences. In his spare time he teaches Linux system administration and Network security courses in Sofia University and SoftUni.

Thumb image

Стефан Кънев

Стефан се занимава с програмиране откакто се помни. Сред любимите му неща са Ruby, Vim, автоматизирани тестове, папийонки, Apple продуктите и всевъзможни екзотични езици за програмиране. В заетото си време програмира на Rails, а в свободното - води един-два курса във ФМИ към СУ, пише много код, който после трие и се опитва да не се нарани с планинското си колело. Никак не обича PHP и е амбивалентен към Java.

Thumb image

Иван Димитров

След като написва ISP accounting система с cgi уеб интерфейс, потребители, разплащане, фактури и mrtg графики на C, спира да се занимава с глупости и започва да се занимава със системна администрация. Щастливо не-програмиращ вече 13 години, се радва когато uptime числото удря 99.95%. Пие бира.

Thumb image

Божидар Божанов

Божидар Божанов е програмист, а понякога и архитект. От скука е направил http://computoser.com - компютърен композитор, а друго негово хоби е лингвистиката. Притежател на "дебел" stackoverflow профил.

Thumb image

Румен Русев

Първият компютър с който се сблъсква е Изот 310, копие на култовия PDP-8. С времето компютрите стават все по-малки и все по-мощни, но работата остава същата - писане на програми, информационни системи и изграждане на интегрирани решения. Има две първи места от националните студенстки олимпиади по програмиране. Сега като преподавател в Русенски университет се опитва да учи студентите на интересни и полезни неща и да им помогне да станат по-добри компютърни специалисти. Ръководи екип от програмисти в отдел "Разработване и поддържане на софтуерни системи" към Русенски университет.

Thumb image

Петър Събев

Петър Събев се занимава с програмиране още от 9-годишен, бил е част от националния отбор по информатика, а от 2005 г. насам голямата му страст е тестването на софтуер. Минал е по цялата кариерна стълба от Junior QA до CEO на собствена консултантска компания, говорил е на редица конференции в България, Нидерландия, Русия, Италия, Литва и Сърбия, а и самият той е съорганизатор на вякои от най-големите ИТ събития у нас. Доктор по информатика в Русенски университет, женен, с две деца, пет лаптопа, котка и 80-литров бойлер!

After Party

клуб-ресторант "Амфибия"
Русе, пл. "Д-р Мустаков" 2 (Американското пазарче) от 20:00 ч.

Записвания

Идеи и препоръки

Архив

Контакти:
Екип