RuseConf

RuseConf е безплатна техническа конференция, част от IT Турнето – пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Четвъртото издание на събитието се организира съвместно с подкрепата на SiteGround, 1FF, Startup Factory и Русенски университет „Ангел Кънчев“.

04 Октомври 2014

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Русенски университет "Ангел Кънчев", 2 корпус, зала 2.101

Програма

 1. Кафе
 2. Откриваневидео
 3. Математика чрез програмиране: ПодходътРадослав Георгиеввидеопрезентация
 4. Как работи ИнтернетБоян Кросноввидео
 5. High-availability with PacemakerМариян Мариноввидео
 6. Обяд
 7. Advanced GitСтефан Къневвидео
 8. Configuration Management and Deployment with AnsibleИван Димитроввидео
 9. Scala - the Good, the Bad and the Very UglyБожидар Божановвидеопрезентация
 10. Кафе пауза
 11. 3D светът в компютърните технологииРумен Русеввидео
 12. Как да създадем съвършен екип с несъвършени хораПетър Събеввидеопрезентация
 13. Lightning talksвидео
 14. Закриваневидео

Лектори

Thumb image

Радослав Георгиев

Радо, по-известен като РадоРадо, е предприемач-програмист (това е като warrior-mage), който се интересува от всичко свързано с технологии, разработка на софтуер, преподаване, автоматизиране и подобряване на образованието. Организатор на HackFMI - ежесеместърен хакатон във ФМИ (София), където млади и надъхани студенти и ученици, заменят комфорт и сън в името на създаване на софтуерни продукти, в рамките на 3 дни. В свободното си време се занимава с езици за функционално програмиране.

Thumb image

Боян Кроснов

Собственик на Правец 82 (1987). Състезател - BOI, IOI. CCIE. Живял и работил в 5 държави. Съосновател на StorPool. Силни страни: Мрежи, x86 неща, datacenter неща, разпределени архитектури, мениджмънт на софтуерни продукти и предприемачество. Текуща изследователска дейност: екзотични системи и програмни езици, статии и лекции на тема съхранение на данни и стартъпи. Поведение на твърди дискове и SSD, оценяване на производителността на системи.

Thumb image

Мариян Маринов

Marian is a system administrator by heart. He is working with Linux for almost 20 years. Currently he is Head System Architect of Siteground.com. He is a big fan of FOSS and regularly speaks at different FOSS conferences around the world. Marian also helps with the organization of OpenFest - Bulgaria's biggest FOSS conferences. In his spare time he teaches Linux system administration and Network security courses in Sofia University and SoftUni.

Thumb image

Стефан Кънев

Стефан се занимава с програмиране откакто се помни. Сред любимите му неща са Ruby, Vim, автоматизирани тестове, папийонки, Apple продуктите и всевъзможни екзотични езици за програмиране. В заетото си време програмира на Rails, а в свободното - води един-два курса във ФМИ към СУ, пише много код, който после трие и се опитва да не се нарани с планинското си колело. Никак не обича PHP и е амбивалентен към Java.

Thumb image

Иван Димитров

След като написва ISP accounting система с cgi уеб интерфейс, потребители, разплащане, фактури и mrtg графики на C, спира да се занимава с глупости и започва да се занимава със системна администрация. Щастливо не-програмиращ вече 13 години, се радва когато uptime числото удря 99.95%. Пие бира.

Thumb image

Божидар Божанов

Божидар Божанов е програмист, а понякога и архитект. От скука е направил http://computoser.com - компютърен композитор, а друго негово хоби е лингвистиката. Притежател на "дебел" stackoverflow профил.

Thumb image

Румен Русев

Първият компютър с който се сблъсква е Изот 310, копие на култовия PDP-8. С времето компютрите стават все по-малки и все по-мощни, но работата остава същата - писане на програми, информационни системи и изграждане на интегрирани решения. Има две първи места от националните студенстки олимпиади по програмиране. Сега като преподавател в Русенски университет се опитва да учи студентите на интересни и полезни неща и да им помогне да станат по-добри компютърни специалисти. Ръководи екип от програмисти в отдел "Разработване и поддържане на софтуерни системи" към Русенски университет.

Thumb image

Петър Събев

Когато за първи път се среща с Правец-8 и Karateka, Петър решава, че иска да си направи собствена компютърна игра. Започва да се занимава усилено с програмиране, информатика, участва в десетки състезания и конкурси, като печели и бронзов медал на Балканиадата по информатика. Учил е в МГ "Баба Тонка", Русе, Пловдивски университет и Русенски университет, като в момента е докторант там. 26 години след първата си среща с компютър, Петър е мениджър по качеството на софтуера и има дългогодишен опит в компании от цял свят с различна дейност: застраховане, финанси, недвижими имоти, предотвратяване на банкови измами, "умни домове", мобилни приложения, криптографски решения и др.

After Party

клуб-ресторант "Амфибия"
Русе, пл. "Д-р Мустаков" 2 (Американското пазарче) от 20:00 ч.

Записвания

Идеи и препоръки

Архив

Контакти:
Екип